11-02-2013  |  Ferry Hollinger stopt als voorzitter Ondernemersinitiatief


Na ruim 7 jaar betrokken te zijn geweest bij de activiteiten van de Betuwse Bloem heeft Ferry Hollinger afscheid genomen als voorzitter van het Ondernemersinitiatief Betuwse Bloem.

Ferry is van begin af aan in 2006 betrokken geweest bij de oprichting van de netwerkorganisatie Greenport Betuwse Bloem. Mede op uitnodiging van toenmalig gedeputeerde Keereweer heeft hij zich hard gemaakt voor een krachtig ondernemersgeluid.

Ferry: "Het afgelopen jaar is de basis gelegd voor een nieuwe periode van samenwerking, met een Ambitieprogramma voor de periode 2012-2015 met commitment van partijen, en een nieuwe vorm van samenwerking in de vorm van de Stichting Greenport Betuwse Bloem en een Adviesraad. Ook hebben alle tuinbouwgebieden nu een eigen pact. Dat houdt in een nieuwe start en een nieuwe oriƫntatie op de rol van het Ondernemersinitiatief als overkoepelend netwerk en katalysator van pact overstijgende en vernieuwende initiatieven. Na 7 jaar de rol als voorzitter op mij te hebben genomen, is het tijd voor vers bloed."

Ferry heeft op de bijeenkomst van het Ondernemersinitiatief op 31 januari j.l. afscheid genomen. Wie Ferry opvolgt is nog niet bekend. Vice-voorzitter Peter van Osch (Veiling Zaltbommel) neemt tijdelijk de honneurs waar.
"Ik blijf uiteraard betrokken bij de Betuwse Bloem. De komende tijd ga ik mij weer wat meer inzetten voor Greenport Arnhem Nijmegen en ben ik actief in de Stichting Crystal Palace.", zegt Ferry.

Tijdens zijn voorzitterschap is de tuinbouw goed op de kaart gekomen in Gelderland. Dat heeft er o.a. toe geleid dat de provincie Gelderland de ondersteuning van de Betuwse Bloem tot eind 2015 heeft verlengd, samen met partijen als de Kamers van Koophandel, Wageningen UR en ZLTO/LTO Noord.


 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA