22-11-2012  |  Financiering Duits deel Betuweroute gegarandeerd


Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft op 17 november j.l. van haar Duitse collega-minister Ramsauer te horen gekregen dat de financiering van het derde spoor van de Betuweroute wordt gegarandeerd. Goederentreinen kunnen in de toekomst via deze goederenspoorlijn makkelijker aansluiten op het Duitse spoornet. 

De toezegging van Ramsauer is een doorbraak want lange tijd leek het erop dat het nog jaren kon gaan duren voordat dit derde spoor, tussen de Nederlandse grens en Oberhausen, er zou komen.
De totale kosten voor de uitbreiding van het traject bedragen naar schatting circa 1,3 miljard euro. Ramsauer: "De uitbreiding van de Betuweroute heeft ook voor Duitsland hoge prioriteit. De financiering van het federale aandeel is zeker gesteld. We gaan ervan uit dat nu ook de deelstaat Nordrhein-Westfalen zijn financiĆ«le toezegging zal nakomen." 
Het extra budget is vrijgekomen omdat Ramsauer tot 2015 de beschikking heeft gekregen over 1 miljard euro extra voor belangrijke spoorprojecten. 

De voorbereidingen voor de uitbreiding van de Betuweroute lopen al. Als alles volgens plan verloopt, kan er in 2013 toestemming worden gegeven voor de bouw van de eerste trajecten van het derde spoor. 


 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA