22-10-2013  |  Kas als Apotheek


Wageningen UR Glastuinbouw neemt samen met het Kenniscentrum Plantenstoffen het initiatief om te komen tot de vorming van een groot nieuw onderzoek en innovatieprogramma gericht op het produceren van tuinbouwgewassen met een hoge toegevoegde waarde. Bij de uitontwikkeling van het programma wordt gezocht naar verschillende partners uit de gehele keten. 

In eerste instantie worden de activiteiten gericht op twee hoofdlijnen: specifieke nieuwe teelten en gewassen gericht op hoogwaardige inhoudsstoffen en het maximaal tot waarde brengen van inhoudsstoffen uit bestaande tuinbouwproducten. Onderwerpen, die een plaats krijgen binnen het programma, zijn onder andere: verrijkte groenten, fruit en planten voor gezondheid en welbevinden; verrijkte planten ten behoeve van efficiëntere extractie van natuurlijke voedingsingrediënten; natuurlijke pesticiden; inhoudsstoffen voor toepassing in cosmetica, food en farmacie.

Het centrale thema daarbij is in alle gevallen het gebruik van inhoudsstoffen ter bevordering van gezondheid en welbevinden van zowel mens, plant en dier. Als metafoor en toekomstbeeld is daarom gekozen voor de term ”Kas als Apotheek®”

Meer informatie: Kenniscentrum Plantenstoffen, t (0174) 214545, info@plantenstoffen.nl

(bron: www.wageningenur.nl)


 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA