17-06-2011  |  Nieuwe directeur RCT Rivierenland


Eleonora Swart is gestart als nieuwe directeur bij het Regionaal Centrum voor Technologie Rivierenland. Dit betekent dat er weer meer ondersteuning is voor vernieuwing bij de ondernemers in het Rivierengebied. 

RCT Rivierenland is opgericht voor en door ondernemers en stimuleert innovatie voor het MKB. Het RCT heeft de agro- en de maakindustrie als doelgroepen. Swart heeft in beide sectoren haar sporen verdiend, met haar achtergrond in de tuin- en landschapsarchitectuur, inkoopmanagement, retail, productmanagement en in de techniek.

Aan de slag
Bij veel ondernemers in Rivierenland ligt een vraag op het vlak van vernieuwing, dit kunnen nieuwe ideeën, producten, diensten en/of (productie)processen zijn. Immers: Welk bedrijf wil nu niet vernieuwen?. De kracht van het RCT is verbindingen leggen. Tussen ondernemers, overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en de omgeving. Hierdoor komen innovaties echt tot stand.

De centrale rol in de activiteiten van het RCT zal worden vervuld door Swart, waarbij ze heel praktisch en doelgericht aan de slag zal gaan. Kennis en kunde is overal voor handen in Rivierenland, maar het ontbreekt de ondernemer vaak aan tijd om hier efficiënt gebruik van te maken. Juist daarin gaat Swart een rol spelen, het koppelen van die kennis en kunde kan veel versnelling opleveren. Misschien zijn er wel een aantal bedrijven letterlijk bij U om de hoek, die bijvoorbeeld dezelfde logistieke problemen hebben. Gezamenlijk is daar vast sneller een oplossing voor te vinden. Er kan dan bijvoorbeeld tijdens een bijeenkomst worden gekeken naar Best Practices in een bepaalde sector. Daarnaast kunnen praktische zaken aan bod komen, zoals projectfinanciering.

Aandachtsvelden
Ondernemers in Rivierenland worden kostenloos ondersteund bij innovaties. De aandachtsvelden zullen zijn:
• het verbinden van bedrijven en ondernemers in Rivierenland en het stimuleren van kennisuitwisseling tussen het MKB en kennisinstellingen
• het meedenken in het vergroten van de toegevoegde waarde van producten, merken en/of bedrijven
• bekendheid geven aan innovatieve projecten in de regio.
Swart zal als het gezicht van het RCT Rivierenland een verfrissende horizonverbreding voor de ondernemer proberen te zijn.

Zowel provincie Gelderland als de Europese Unie zorgen voor financiële ondersteuning. Meer informatie over de achtergrond en de activiteiten is te vinden op de website www.rct-rivierenland.nl.

Meer informatie: Eleonora Swart, directeur RCT-Rivierenland, tel. 06-55727756


 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA