22-09-2012  |  Paddenstoelenpact zet Maasdriel op de kaart


Het Paddenstoelenpact zet Maasdriel als innovatief en duurzaam paddenstoelencentrum op de kaart. De visie, ambitie en speerpunten staan nu beschreven in de brochure 'Paddenstoelenpact, Samenwerken aan een gezonde groei'.

Maasdriel is de derde regio in Nederland als het gaat om de paddenstoelenindustrie. Niet alleen de paddenstoelenteler, maar ook de hele keten is sterk vertegenwoordigd in Maasdriel. Waar de paddenstoelensector landelijk gezien slechts een klein onderdeel is van de landbouwindustrie (0,25 %), is in Maasdriel zo'n 14% van het aantal landbouwbedrijven gespecialiseerd in paddenstoelen. Een belangrijke sector dus, waarin nu samengewerkt wordt om deze een impuls te geven.

Paddenstoelenpact
Het Paddenstoelenpact, het samenwerkingsverband tussen ondernemers en (publieke) organisaties in de keten streeft ernaar om de paddenstoelensector in Maasdriel te behouden, versterken en vernieuwen. Via het Paddenstoelenpact wil Maasdriel zich ontwikkelen tot het belangrijkste centrum van innovatie en duurzame paddenstoelenteelt van Nederland. 

Het Paddenstoelenpact is in 2010 gestart toen afgevaardigden uit de hele sector bij elkaar gekomen zijn om samen te kijken hoe de sector een impuls te geven. Dit gebeurde op initiatief van de provincie, de Betuwse Bloem en de gemeente Maasdriel.

Binnen het pact wordt in de periode 2012-2015 ingezet op zes thema's:
• Branding
• Fair Produce
• Energie
• Logistiek
• Ketenversterking
• Duurzaam Paddenstoelen Cluster

De brochure geeft inzicht waar de afgelopen twee jaar aan is gewerkt en hoe de opgedane kennis en de wisselende resultaten worden gebruikt in vervolgtrajecten de komende jaren. Het boekwerk geeft als voorlopig tussenresultaat daarmee inzicht in verleden en toekomstplannen van het Paddenstoelenpact.

De brochure is verkrijgbaar bij de informatiebalie van het gemeentehuis in Kerkdriel en op te vragen via tel. (0418) 63 88 88 of e-mail: info@maasdriel.nl. Een digitale versie is ook hieronder te downloaden.

Meer informatie: Frans Verwer, t (06) 21212452

Brochure paddenstoelenpact def.pdf [2 Mbyte]

 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA