24-10-2013  |  Visitekaartje Betuwse Bloem op de Food Valley Expo 2013


De laatste 5 jaar is er volop vernieuwing in het appelassortiment dat in de Betuwe geteeld wordt. De provincie Gelderland en Stichting Greenport De Betuwse Bloem wilden dit graag bij de bezoekers van de Food Valley Expo 2013, die op 24 oktober j.l. op Papendal gehouden is, onder de aandacht brengen.

Iedere bezoeker is getrakteerd op een sixpack appels, met daarin een selectie van de nieuwste clubrassen: Junami, Kanzi, Lola, Rubens en Wellant appel. Ook de traditioneel meest geteelde appel in de Betuwe, namelijk de Elstar, werd hierbij niet vergeten. Door herpositionering en selectie van deze populaire appel wint dit ras aan waarde.
In het pakketje zat een kaartje met een korte beschrijving van ieder ras. De appels werden geleverd door PPO Randwijk, Koninklijke Fruitmasters en Jabema BV. Een mooi initiatief om te benadrukken dat de fruitteelt in de Betuwe springlevend is en zowel regionaal als nationaal een belangrijke economische pijler is. 

Food Valley Expo
De Food Valley Expo 2013, georganiseerd door Food Valley NL in samenwerking met vele partners, trok dit jaar 700 bezoekers, ruim 100 meer dan in 2012. Ook telden de organisatie meer internationale bezoekers dan de jaren ervoor. Er vonden 160 internationale matchmakinggesprekken plaats in de International Business Lounge. Hoogtepunten waren de keynote sprekers Sander van der Laan (CEO Albert Heijn) en Daan Roosegaarde (ontwerper en inspirator) en de uitreiking van de Food Valley Award die dit jaar is gewonnen door NXP Semiconductors en Wageningen UR voor de ontwikkeling van de Pasteur sensor tag.

Food Valley Award
De Pasteur sensor tag, ontwikkeld door een internationaal consortium uit de high-tech en de agrifood sector is de winnaar de Food Valley Award 2013. De prijs werd door gedeputeerde Annemieke Traag uitgereikt tijdens de Food Valley Expo die op donderdag 24 oktober plaatsvond in Arnhem. De Pasteur sensor tag is een autonome, draadloze tag en geeft een gedetailleerd inzicht in de oorsprong, behandeling en condities tijdens transport van een versproduct.

Meer informatie over de Expo en de Food Valley Award is te vinden op:www.foodvalleyexpo.nlwww.foodvalleyaward.nl enwww.foodvalleyexpo2013.blogspot.nl.


 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA