06-02-2013  |  World Food Center Nederland in Ede


Het moet hét internationale visitekaartje worden van de Nederlandse Agro & Food en Tuinbouw: World Food Center Nederland. Het centrum, in de vorm van een groot ei, zal aan de oostzijde van Ede verrijzen, mits de haalbaarheid wordt aangetoond. Dat heeft de stichting World Food Centers bekendgemaakt.

De provincie Gelderland is zeer ingenomen met de keuze voor Ede, omdat het World Food Center uitstekend past in het topsectorenbeleid. Volgens de provincie zijn Food Valley en Health Valley (Nijmegen) bij uitstek ontwikkelingen die de Gelderse economie stimuleren.

Ontmoetingsplek
World Food Center Nederland moet een ontmoetingsplek worden voor kennisinstellingen, bedrijfsleven, overheden en consumenten met als doel kennis over voeding, gezondheid en duurzaamheid te verspreiden. Het centrum wil bezoekers via 'prikkelende belevenissen voor alle zintuigen' belangrijke (wereld)vraagstukken op die gebieden onder de aandacht brengen.

Voedselwaardeketen
De totale voedselwaardeketen fungeert volgens de initiatiefnemers als rode draad, die de uiteenlopende activiteiten in het centrum verbindt. In het opvallende gebouw is straks plaats voor tal van uiteenlopende partijen: van chef-koks, producenten en veredelaars tot retailers, tuinders en gezondheidsspecialisten.

Nieuw leven
Het kenmerkende gebouw, waarbij de eivorm is gekozen als symbool voor nieuw leven, is gepland nabij het intercitystation in Ede, dat volledig wordt vernieuwd. De locatie is aangeboden door de gemeente Ede, onderdeel van een consortium met daarin verder de gemeente Wageningen, de Regio FoodValley, stichting Food Valley, de provincie Gelderland, ontwikkelingsmaatschappij Oost N.V. en Wageningen University en Research Centre. Het consortium presenteert zich namens de gehele Nederlandse sectoren Agro & Food en Tuinbouw. 

Meer informatie: Pieter Rijzebol, t (026) 359 9745


 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA