« afbeelding 1 van 1 »
 
vrijdag 21 december 2018

Aan tafel bij Greenports Nederland

Provincie Gelderland en Greenport Gelderland schuiven voortaan aan bij de landelijke netwerkorganisatie Greenports Nederland. Dat is vastgelegd in een bijeenkomst in december, waar alle Greenports aanwezig waren. Peter Drenth schoof aan bij deze vergadering en is positief over deze samenwerking.

De zogenaamde ‘Greenboard’ kwam 6 december bij elkaar met de betrokken partijen van Greenports Nederland. De bijeenkomst vond plaats in The Green House in Utrecht, waar het doel was om meer aansluiting met de regionale Greenports te zoeken. Greenports Nederland bestaat uit zes officiële Greenports (Venlo, Noord-Holland-Noord, Duin- en Bollenstreek, Westland-Oostland, Aalsmeer en Boskoop) en de betrokken provincies. Door de betrokken partijen wordt op dit moment hard gewerkt aan een Tuinbouw-akkoord. Dit akkoord moet een concrete uitvoeringsagenda voor de tuinbouw worden met een aantal speerpunten. Het akkoord zal in maart 2019 gepresenteerd worden tijdens het Greenportcongres.

Stap vooruit voor Gelderland
Greenport Gelderland heeft tot op heden nog geen officiële Greenport status. Met het plaatsnemen van een zetel in de Greenboard door Peter Drenth wordt wel een mooie stap gezet. De zetel in de Greenboard wordt namelijk gezamenlijk gevuld door provincie Gelderland en Greenport Gelderland. DB-lid van Greenport Gelderland Marianne Schuurmans (burgermeester Lingewaard) is door Drenth voorgedragen als eerste plaatsvervanger voor hem in de Greenboard. Ook heeft Drenth aangegeven dat provincie Gelderland financieel haar steentje bij wil dragen aan het netwerk.
 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA