« afbeelding 1 van 1 »
 
maandag 22 juli 2019

Eerste bedrijfsopleidingsplannen goedgekeurd

De eerste tien procent bedrijfsopleidingsplannen binnen het project ‘Leren en Innoveren’ zijn ingediend en goedgekeurd. Binnen het project wordt scholing en vakmanschap voor tuinbouwbedrijven gestimuleerd met het maken van bedrijfsopleidingsplannen. Erik Kaemingk, themaregisseur Human Capital bij Greenport Gelderland: "Het doel is om eind dit jaar 60 ingediende aanvragen te hebben.”

Met het oog op de toekomst is goede scholing en vakmanschap is belangrijk voor het behoud en de kwaliteit van tuinbouwbedrijven. Kaemingk: "Voor ondernemers is opleiding goed om zichzelf te blijven ontwikkelen, bij de tijd te blijven, in te spelen op nieuwe marktkansen en goed leiding te geven. Via Greenport Gelderland wordt dit ondersteund door ondernemers de mogelijkheid te bieden om samen met een scholingsadviseur een bedrijfsopleidingsplan te maken.”

Bedrijfsopleidingsplan
Wanneer een ondernemer interesse heeft, komt een scholingsadviseur langs op het bedrijf. "Dat kan in eerste instantie ook een vrijblijvend gesprek zijn. Samen nemen zij de plannen en toekomstwensen voor het bedrijf door. Aan de hand daarvan kan vervolgens een bedrijfsopleidingsplan worden opgesteld. Daarin wordt onder andere een opleidings- en cursusaanbod opgenomen dat past bij de behoefte van de werkgever en de werknemers.”

Aanvragen
De meeste aanvragen zijn tot nu toe ingediend voor de glastuinbouw, laanboomteelt en fruitteelt. "Voor de paddestoelensector worden dit najaar informatiebijeenkomsten georganiseerd. Het doel is om eind dit jaar 60 van de in totaal 170 beschikbare bedrijfsopleidingsplannen binnen te hebben.” Ook via de Rabobank en accountant is informatie te verkrijgen over het traject.

Wilt u meer weten? Kijk op de website van Greenport Gelderland.
 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA