Nieuwsoverzicht
 
dinsdag 12 februari 2019 MIT Haalbaarheidsprojecten
woensdag 09 januari 2019 Nederlands Paviljoen op Agro-Park Polen
vrijdag 21 december 2018 Aan tafel bij Greenports Nederland
« afbeelding 1 van 1 »
 
maandag 25 juni 2018

TCO-kwekers testen automatische diktemeter

Kwekers van Tree Centre Opheusden hebben een eerder ontwikkelde automatische diktemeter weer opgepakt. Ze gaan deze TreeHug testen in de praktijk.

 

De TCO-werkgroep Onderzoek en Innovatie organiseerde donderdagavond een demonstratie met de TreeHug bij Combinatie Mauritz. Diverse kwekers waren aanwezig om de diktemeter, die enkele jaren geleden al was geïntroduceerd op Expo TCO, te bekijken.

Dat leverde positieve reacties op, zegt Kees van Schenkhoff van de werkgroep. „Er zijn nu vier apparaten klaar en de aanwezigen gaan die verder testen: eerst bij de containerbomen, en dan in september bij de vollegrondsbomen.”

 

De TreeHug is ontwikkeld door Linx Mobile Solutions in Wageningen. De versie die nu wordt getest binnen TCO, is volgens Van Schenkhoff redelijk praktijkrijp. „Het apparaat werkt misschien net zo snel als het traditionele centimeterbandje, maar nauwkeuriger.”

Groot voordeel voor kwekers is ook dat de meetgegevens digitaal zijn en als zodanig zijn uit te lezen. Dat levert ten opzichte van het centimeterbandje veel arbeidsbesparing op. „Nu komen de data nog in een Excel-bestand, maar als je die koppelt aan voorraadbeheersystemen, zijn de mogelijkheden groot.”

 

Foto’s: Combinatie Mauritz

 

Bron bericht: https://www.hortipoint.nl/deboomkwekerij/tco-kwekers-testen-automatische-diktemeter/ 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA