Nieuwsoverzicht
 
« afbeelding 1 van 1 »
 
woensdag 08 november 2017

Uitnodiging voor het 2e Agropole-Forum

Op donderdagmiddag 30 november 2017 vindt in Kleef het 2e Agropole-Forum plaats met als titel 'Digitalisering in de Land - en Tuinbouw en het effect daarvan op de arbeidsmarkt - "Speed-dating" met projectideeën uit de Euregio'.

Moderne informatie- en communicatietechnologie wordt een belangrijke factor voor geavanceerde productie in agrobusiness. De digitalisering op dit gebied verloopt snel en stopt niet bij de Duits-Nederlandse grens. En dus aan beide zijden van de grens onderzoeken we soortgelijke onderwerpen en gebruiken dezelfde technieken. Digitalisering heeft invloed op de arbeidsomstandigheden. Werknemers moeten de ontwikkelde technologie toepassen en worden hiervoor uitgedaagd. Tijdens de workshop wordt op deze onderwerpen ingegaan. Dr.ir. C (Corné) Kempenaar zal over de huidige technische ontwikkelingen praten en een doorkijk maken naar de de toekomst. Prof. Dr. Wilhelm Mülder zal ingaan op de eisen waaraan medewerkers moeten voldoen.

 

In de "speed dating" staan de projectideeën centraal, waarvoor initiatiefnemers op zoek zijn naar partners. In kleine groepen wordt u geìnformeerd, kunt u vragen stellen en worden mogelijkheden van samenwerking besproken. Een lijst van projectideeën is beschikbaar op www.agrobusiness.niederrhein.de. Als vertegenwoordigers van Agrobusiness Niederrhein, Greenport Gelderland en Greenport Venlo hebben we gekozen voor een sterkere grensoverschrijdende samenwerking. Het doel van de samenwerking is de verdere ontwikkeling van een grensoverschrijdende regio, die profiteert van de economische kracht van agrobusiness en zich kenmerkt als een agropole regio. Praktisch kan dit alleen gebeuren op basis van concrete thema´s met grensoverschrijdend draagvlak.


U vindt het programma van deze middag in de uitnodiging.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Dit aanmeldformulier kunt u downloaden en na invulling toesturen aan onderstaand e-mailadres. Of u kunt het formulier openen met Acrobat Reader, in het menu op invullen en ondertekenen klikken en daarna per e-mail toesturen aan:


Kirsten Hammans

Mail: Kirsten.Hammans@lwk.nrw.de  
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA