Waarom investeren in opleiden?

Investeren in vakmanschap is belangrijk. Elk bedrijf heeft baat bij vakmensen. Vakmensen hebben inzicht in het werk dat ze doen, verstand van de producten waarmee ze werken en zijn kritisch op kwaliteit. Op alle niveaus in het bedrijf is vakmanschap nodig:

  • Een ondernemer die zijn vak verstaat weet hoe hij zijn bedrijf moet leiden in alle aspecten van het ondernemerschap. Hij kan hiervoor een masterclass volgen, individuele coaching aanvragen, of een MBO 4 of HBO Opleiding gaan volgen.
  • Een bedrijfsleider kan leren hoe logistieke processen efficiënter georganiseerd kunnen worden. Of hoe je mensen kunt motiveren om optimaal te presteren op het werk.
  • Degene die de administratie verzorgt kan met meer inzicht een hoger rendement uit de cijfers halen.
  • De verkoper kan nieuwe vermarktingsmethodes leren of betere relaties met de klanten aan te gaan.
  • Teeltmedewerkers kunnen door meer inzicht in de teelt efficiënter werken en foutuitval voorkomen doordat ze inzicht hebben in de teelt en verwerking.
Bedrijven met louter vakmensen leveren conform de eigen doelstellingen en plannen en laten zich niet verrassen omdat iemand niet op zijn taak berekend was.Vakmensen worden niet alleen op school gemaakt. In de praktijk blijkt dat intern meelopen, coaching, vakbladen lezen, leren van je eigen fouten ook bijdragen aan goed vakmanschap. 

 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA